Våra nyhetsbrev

Ett par gånger om året skickar vi ut nyhetsbrev till alla som har köpt Bokashihinkar eller -kli i vår webbutik bokashi.se. Vill du vara med på mailinglisten hör gärna av dig! Skicka oss ett mail till info@bokashi.se.

Här kan du läsa tidigare nyhetsbrev:

Nyhetsbrev april 2016

Nyhetsbrev december 2014

Nyhetsbrev september 2013

Nyhetsbrev oktober 2012

Nyhetsbrev maj 2012

Nyhetsbrev mars 2012

Nyhetsbrev november 2011

Nyhetsbrev maj 2011

Nyhetsbrev december 2010

Nyhetsbrev september 2010

Nyhetsbrev april 2009

6 thoughts on “Våra nyhetsbrev”

 1. Hej
  har just börjat med en jordfabrik. Min fråga är om man ska röra om i den nån gång då o då som man gör med en vanlig kompost. Har du nån erfarenhet av vad jag ska göra med myrorna som trivs i fabriken. Har i och för sig myror nästa överallt i min trädgård.
  Många hälsningar Lena

 2. Hej Lena! Gör precis som du vill. Man behöver inte röra i den (och egentligen vill mikrober, maskar inte blir störda) men är du det minsta som mig så blir man nyfiken på hur processen går därnere och vill kolla lite då och då, röra om lite grann för att se vad som händer. Det kan var bra ibland att dela upp större klumpar om man hittar dem så de får mer jordkontakt, då går det hela snabbare. Men annars behöver man inte göra något om man inte vill.

  Myrorna: Då är det nog för torrt i jordfabriken. Vattna och se om det hjälper. Att de finns överallt i trädgården beror nog mer på att de trivs och har sina bo, inte lätt att blir av med dem! Men man kan vattna bort dem på rätt många ställen om man är tålmodig nog. I jordfabriken funkar det som bäst om fuktigheten är “lagom”, inte simbassäng blött och inte heller torrt och sandigt. Ungefär som man brukar ha till växterna. Täck över kanske med markduk, halm eller kartong för att behålla fuktigheten.
  Lycka till! Säg till om inte det funkar!
  /Jenny

 3. Hej
  Det är dags att köpa mer strö till min bokashi , någon skrev på bokashi sidan att det fanns bättre strö att köpa än det som var med vid startpsketet , vad var det för strö ??
  Mvh Åsa Järnberg ,
  entusiastisk nybörjare

 4. Hej! Det finns lite olika sorters strö på marknaden, och säkert en massa olika åsikter om vilket som är bättre. Vi tycker såklart att vårt strö är bäst! 🙂 Det innehåller den registrerade blandningen av original EM-mikroberna som all forskning är baserad på! De piratkopior som finns vet vi inte så mycket om och de kan inte garantera samma effekt med. Vänliga hälsningar Malin på Bokashi.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gör jord av ditt matavfall!