Bokashi för livet

Vi vill att du ska använda våra Bokashi-hinkar länge! Vissa delar på hinken är ömtåligare än andra (locket till exempel). Och ibland råkar en del bli bortappad eller går till slut sönder. Du som har köpt din Bokashi-hink av oss kan nu beställa delar gratis i webbshoppen, för alltid. Bokashi för livet!

Våra norska kollegor inspirerade oss för några månader sedan med sitt ”Bokashi for life”. Ni vet när man ser en bra idé och tänker att: – Det här skulle vi ha gjort för länge sedan!

Hinkarna är riktigt hållbara, men tillbehören är lite mer ömtåliga och utsatta. Självklart ska man kunna använda sin Bokashi-hink så länge som möjligt! Därför kan du som har köpt Bokashi-hinkarna hos oss nu beställa delar (lock, sil, kran och tillplattare) gratis i webbshoppen. Utan dessa delar fungerar inte hinken ordentligt. Oavsett om du råkat köra över locket, eller tappat bort silen i någon odlingsrabatt eller något annat som livet bjuder på! 

Så här gör du: 
Vid beställning av delar till Bokashi-hinkar mailar du oss på info@bokashi.se så hjälper vi dig! Beställer du bara delen tillkommer frakt. Beställer du delen tillsammans med någon annan vara så tillkommer ingen extra frakt på den delen du beställt. 

Reklamationer är alltid fraktfria!
Är någon del i din Bokashi-hink trasig eller defekt från fabriken, eller går sönder inom ett år, så ersätter vi delen kostnadsfritt (och fraktfritt). Är det själva hinken som inte fungerar som den ska vid vanlig inomhus-användning så skickar vi en ny hink. Alla delar på Bokashi-hinken går lätt att byta ut. Ta en bild av den trasiga delen eller hinken och maila oss helt enkelt på info@bokashi.se så hjälper vi dig!

Du som inte har köpt hinkarna från oss kan ändå köpa dessa delar här i vår webbshop till inköpspris!

Läs mer:
Vad är Bokashi?
Hur fungerar Bokashi i jorden?
Hur snabbt blir Bokashikompost jord? Film av Sara Bäckmo.

4 reaktioner på ”Bokashi för livet”

  1. Hej! Jag Har för inte så länge sedan börjat med bokashi och verkligen sett fram emot att starta en jordfabrik. Tömde min första hink i en pallkrage med fuljord för två veckor sedan. Det är en pallkrage som är dubbel med lock på. Nu när jag skulle kolla hur det har gått märker jag att vissa delar av matresterna har vitt mögel och vissa till och med grönt. Efter att ha läst om detta förstår jag att något har gått snett. Men jag hittar inte svaret på vad som gått fel. Jag vill ju inte göra samma misstag igen. När jag försiktigt rörde om i jorden kändes den väldigt varm och den kryllade av myror. Måste jag kasta allt? Hur ska jag undvika att detta händer igen?

  2. Hej! Vitt mögel är ok, grönt är inte bra att ha där man vill odla mat. Det som ser ut som vitt mögel är i själva verket vita svamptrådar som jästsvampen i bokashiströt producerar och hör till processen. Dels behöver jordfabriken luft, så frågan är om locken har varit för täta. Dels så ska det varken vara för torrt eller blött i jordfabriken – ungefär fuktigt som bra jord är perfekt. Är det för torrt kan du vattna med lakvatten. Myror lär försvinna när man rör runt och vattnar med jämna mellanrum.
    Jag tycker inte att du behöver kasta jorden. Fixa luft och fukt, krafsa bort det gröna och bättre lycka nästa gång! Mvh Malin

  3. Bra idé! Handtaget har gått sönder, går även det att beställa ett nytt?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.