Ok att slänga i hinken – hushållspapper och servetter!
Det finns lite hysteri runt det här och det tycker vi är synd. Vill du slänga papper så kan du göra det. Vill du inte, då behöver du inte göra det. Hushållspapper och servetter är inte mat precis, och dom innehåller ingen näring. Men dom är inte farliga, och oftast är dom så pass kladdiga att man vill inte ha dom in den vanliga återvinningen. Då är det perfekt att bara slänga dom i bokashihinken tillsammans med middagen.
En väninna till mig gör en smart grej: hon sparar sina servetter tills hon har en stekpanna som är oljig. Då torkar hon ut stekpannan med dom och slänger dom i bokashin. Då slipper man spola ut olja i diskhon, och man får med den på ett enkelt sätt i bokashin. Och blir av med en massa gamla servetter samtidigt!
/Jenny på bokashi.se
Hej!
Startar nu upp min bokashi och undrar hur jag bäst förvarar ströet? I påsen den ligger i kanske försedd med klämma eller i burk med lock? Behöver mikroberna syre även dom när man väl öppnat påsen, kan dom torka ut? Tack för trevlig blogg, lärt mig massor!
Hälsn. Åsa, storstadskolonist