Malin på Bokashi.se

Hej! Jag har ju jobbat på Bokashi.se i snart 2 månader och jag har glömt att presentera mig! Det är jag som svarar när ni ringer (”Malin på bokashi.se”) och oftast när ni mailar också och ibland på facebook (gruppen Bokashi och Bokashi.se).

2 månader har gått jättefort och jag älskar mitt jobb! Vi har världens bästa kunder! Vet ni, att ibland ringer ni bara för att diskutera Bokashi i allmänhet och dela idéer. Det är helt fantastiskt! Jenny som har tagit Bokashi till Sverige är härlig att jobba med, och ibland har vi kanske lite för roligt…

Jag har ingen lust att lista någon CV-aktig presentation här men jag kan bara nämna att jag är utbildad biolog, jag har jobbat en massa år på Universum i Göteborg som bl.a. guide, en massa år inom kommunvärlden i Dalsland för att miljöanpassa deras verksamheter. Jag har haft en väldigt oansenlig blogg (som inte har uppdaterats på länge!) om att hitta alternativ till kemikalier på smartvalblogg.blogspot.se. Jag bor i ett hus på landet, jag har två fina döttrar, en sambo med två tonårsdöttrar, en massa katter, höns och kaniner!

Jag är världens odlings-nybörjare!! Allvarligt, jag har inte lärt mig något hemifrån, har inte gröna fingrar, har inga naturliga instinkter. Men jag vill lära mig allt jag kan!  Jag vet att säkert majoriteten av er Bokashi-användare är grymt duktiga på att odla, det hör ju liksom ihop. Så jag behöver er hjälp! Eftersom jag nu jobbar med att ta bilder och filma det mesta som jag gör kommer ni säkert att se mig göra konstiga saker, och då blir jag jätteglad om ni kommenterar, och tipsar och föreslår och tycker och så vidare! Alla är vi nybörjare i början! 🙂 Och om ni behöver hjälp så finns alltid Jenny, som är en jätteduktig odlare!

                                              Första odlingslådan i trädgården

                                                  Nytt odlingslådeprojekt

                                                                          Jag gräver ner färdigfermenterad bokashi

Så fortsätt att ringa, maila och skriva på facebook så att vi tillsammans hjälpas åt med att se till att hela Sverige slutar att slänga mat och börjar göra jord istället!

Vänliga hälsningar

Malin på Bokashi.se

7 reaktioner på ”Malin på Bokashi.se”

 1. Hej Malin, vi träffades i Åmål för nog 10 år sedan när jag jobbade med Idekontoret och du tänkte starta företag. Roligt att du nu jobbar ihop med Jenny . Ha det så bra!!

 2. Har inget nummmer som jag kan seischa till så min beställning går igenom!

 3. Hej
  Idagslägget har jag en varmkompost som jag nyttjar
  Tyvärr har det blivit för lite att kompostera o hålla igång då jag är
  Ensam i hushållet förutom doggen

  O har nu kommit i kontakt med bokashi som jag läst mycket om
  O gillar det verkligen

  Allt är ju smidigare o snabbare kanon
  Skall börja till våren är det tänkt

  Jag har några frågor som ja inte riktigt hittat svar på
  O hoppas du vill svara på

  Om man under någon period typ sommaren inte har så mycket o lägga i hinken, då kan man ju varva lite med löv
  Men kan ja även lägga i färskt klippt gräs?
  Eller blir d för mycket kväve?.

  Annars kan man ju låta det torka!

  När det gäller mat o frukt mm så skall man ju fin haka allt
  Men om man mixar ner allt o häller i hinken , borde inte processen gå blixt snabbt då?

  Tack p förhand

 4. Hej! Det enda du behöver vara försiktig med i hinken (förutom att det inte får bli för blött) är att inte lägga i sådant som har jordbakterier i sig. Bokashi-mikroberna behöver vara ifred under de två fermenteringsveckorna för att processen ska fungera optimalt. Jag skulle istället föreslå att du låter en hink vara halvfull om du inte har så mycket matavfall under sommaren. Tryck ihop innehållet och lägg över en tidning och låt den fermentera i två veckor. Sedan när du häller ut den är det perfekt att blanda den med gräsklipp, löv och allt annat organiskt material som du har i din trädgård!

  Ju mindre bitar matavfallet är desto fortare går processen. Men det blir jord till slut ändå, så du måste inte hålla på och hacka upp det om du inte vill! Mixa – ingen aning, men spännande! Hör gärna av dig och berätta hur det gick med det! /Malin på Bokashi.se

 5. Hej Ellen! Om du väljer betalningsalternativ Swish i butiken så ska du se all information du behöver för att kunna genomföra beställningen. Maila på info@bokashi.se om du har fortsatt problem! /Malin på Bokashi.se

 6. Hej! Ja, tänk att det var de företagsidéerna som ledde till att jag och Jenny fick kontakt! Livet är oförutsägbart!! Ha det bra du med! /Malin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.