Vi var iväg idag och hämtade kli från vår ”egen” mjölnare Nils-Erik. Det är inte mycket han inte kan om yrket efter alla år. Kvarnen är en skatt, gammaldags och ”på riktigt” men det är ordning och reda som gäller.
Kliet är närodlat i Dalsland av bönderna i närheten. Nils-Erik mal det precis som vi vill ha det, och det hela känns mycket trevligare så. Att kunna komma bort från hela den industriella världen och få tag i precis det vi vill ha när vi behöver det till vettiga priser känns som en otrolig lyx. Vi tar med oss de tomma säckarna varje gång och de återanvänds. Inget märkvärdigt det, det är bara en naturlig del av vardagen.
Men allra bäst är den trevliga pratstunden vi får varje gång med Nils-Erik och hans bror som driver kvarnen tillsammans. De bryr sig, på riktigt.
Och nu vet du var din bokashikli kommer ifrån. En härlig farbror i Dalsland!
hej. Får man fråga var denna kvarnen ligger. Bor i Dalsland och blev lite nyfiken.
Hej Åsa! Assarebyn. Nära Dals Rostock. Nils-Erik säljer även handproducerad mjöl och ett brödmix han kallar för Dalslands Bröd eller något. Han blir nog glad om du hälsar på!