Säffle Tidningen skriver om Bokashi

p8250013

Bokashi betyder faktiskt inte ”prosit” på japanska. Bokashi är en viktig ingrediens i säfflebon Jenny Harlen och hennes sambo Bertil Olssons företage ME Gård & Teknik AB. Häng med in i Jennys växthus, där tomatplantorna växer som ogräs i räkskals- och pastajord.

Det blev en riktig trevlig artikel i lördagens Säffle Tidningen. ST är den lokala tidningen hos oss, ”aldrig störst men läses först” som de säger. Och artikeln blev tydligen läst av många, vilket är ju superbra för att hjälpa sprida budskapet om Bokashi.

Bokashikompostering är inget ”hokus-pokus”, menar Jenny. Det är ett sätt att ta hand om allt matavfall. Och nej, det blir inga flugor eller råttor och det kräver ingen skottkärra eller ryggknäckande spadtag…

Det är inte så krångligt att själv göra något bra med familjens matrester är en bra nyhet och något som jag tror fler och fler kommer att upptäcka  med tiden. Nu måste vi bara bli fler som gör någonting åt det!

Bor du i Värmland så är du jättevälkommen att hälsa på hos oss på Skördefesten, 5-6 september på Herrrestads Gård (station 10 på Skördefest kartan).

Läs hela artikeln här >>

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.