Sommarskönt!

Så här ser det ut från mitt ”kontor” just nu. Sommar, semester, söndag — datorn hör inte riktigt till… Men snart ska jag ändå ta ett dopp i sjön och ligga och lata mig resten av dagen som alla andra. Allt fortsätter växa hur fint som helst även om man inte sitter och stirrar på det!

När vi byggde köksträdgården här för några år sedan kändes det lite konstigt, att ta en fin bit gräsmatta och odla upp det, precis intill huset. Vi satsade på odlingslådor eftersom jorden är bedrövlig här (en av orsakerna till att jag hittade Bokashi) och ganska fort insåg vi att grus runt omkring lådorna var inte så dumt. Lätt att ta hand om och det ser lite mer vårdat ut även om det egentligen inte är det. Gräs har vi tillräckligt att klippa runt huset för övrigt så det var ingen fara att bli av med en del.

Men det roliga är att nu känns det inte ett dugg konstigt längre. Med stadsodlingtrenden har kommit nya sätt att se på köksträdgården. Ju närmare köket desto bättre! Inte ska vi väl gömma odlingsfältet långt bort bakom huset som man gjorde i farfarstid. Nu är det bara att välja ut det allra bästa stället i hela trädgården ur ett odlingsperspektiv och köra igång. Blir det på framsidan av huset i ett villakvarter, då får det vara så.

Visst känner man sig nöjd när man odlar sin egen mat!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.