Dagens radiotips i DN:
Ska försöka leta upp länken på webben, lite för sent att lyssna till den nu. Men under tiden så är det ju jättebra att veta att folk börja att snoka i detta. Fy, vad mycket som slängas…
Svenska matbutiker slänger tonvis med ätlig mat för ofantliga belopp per år. Mycket blir till fjärrvärme, men hälften av energin går till spillo jämfört med om någon ätit upp den. Stadsmissionen vill ha maten, men handeln vågar inte ge bort den.
”Vetenskapsradion klotet”, P1 13:20 på den 23 september. Här är den!
För övrigt är jag inte alls övertygad att vi ska göra energi av matavfall. Visst är det bättre än ingenting, men matrester=jord och vi skulle aldrig komma på idéen att göra energi av jord. Tror inte vi har tänkte färdig på det här än.
Varför inte en fyndhörna där alla matlagningskunniga och miljömedvetna kan köpa mat som är bättre än den ser ut?
Och varför lär inte alla trendiga Tv-kockar ut resrrecept eller som jag kallar det bonusmat?