Bokashi på Sofiero

Om ett par veckor är det dags för ”Den Stora Trädgårdsfesten” på Sofiero. Och i år ska Bokashi vara med, tack vara Annika Christensen och Charlotta Cesar som ska ställa ut Bokashi med mera på Allt om Trädgårds monter. TACK!

Har du möjlighet att vara med, gör det!! 26-28 augusti, mer info på www.sofiero.se

Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero

26-28 augusti 2011

Idéträdgårdar och nya trender i Europas vackraste park
En av landets viktigaste årliga trädgårdshändelser – 26-28 augusti är det dags igen. Årets upplaga har ett ungt och internationellt anslag, med tyngdpunkt på inspiration, trender och nya idéer kring blommor, växter, trädgård och natur.
Några höjdpunkter i urval:

  • Garden House – en trädgård i tre våningar designad av Magnus Svensson. Garden House består bl a av Skandinaviens största växtväggar, täckta av växter som aldrig tidigare setts i Sverige.
  • Cosmopolitan– en idéträdgård av Lisen Hendeberg. Färgstark och med ett växtinnehåll lika läckert som en cocktail.
  • Gräs i kubik – Rebecka Rosén vill med sin idéträdgård slå ett slag för gräs och visa att en trädgård kan bli så mycket mer än bara en traditionell gräsmatta.
  • Koi-trädgården – här introduceras den japanska dammfisken Koi. 20 akvarier bildar med växter en idéträdgård som skänker stillhet och ro. Mona Holmberg och Ulf Strindberg står för idé och design.
  • Sofiero 1st International Land Art festival – en internationell konstföreteelse där naturen bestämmer förutsättningarna. Det är första gången en tävling arrangeras i Sverige och de deltagande lagen kommer från Frankrike, Singapore, Polen, Danmark, Norge, Taiwan, Holland, Schweiz och Sverige. I slottsparken kommer lagen att skapa konst av det naturen bjuder på. Verken växer fram under hela helgen och på söndagen utses vinnaren av publiken.
  • Kunskap och rådgivning – trädgårdsexperter finns på plats för att ge råd och tips kring allt som hör trädgård till.
  • Henrik Torehammar – radioprofilen från Sveriges radio är årets trädgårdsciceron. Försedd med mikrofon och högtalare går han runt och gör nedslag hos den myllrande trädgårdsfestens deltagare och besökare.
  • Gunnar Kaj – Nobelfestens blomsterkreatör, berättar om sina blomsterarrangemang i utställningarna ”Cocktail Couture” i orangeriet och i slottets utställning ”Ingrid – blomsterdrottningen”

Med fler idéträdgårdar, floristtävlingar, försäljning, barnaktiviteter, mat och musik. Hela programmet presenteras i mitten av augusti.
Vad: Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero
Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
När: 26-28 augusti 2011
För mer informationsofiero.se
Träffa Allt om Trädgård i egen monter på Den Stora Trädgårdsfesten!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.