Inomhus odling

Kan man odla tomater i lägenheten? Inte visste jag, men det var vart ett försök. Gissa min förvåning när det gick aldeles utmärkt! Mina vännor såg lite bekymrad ut när de hittade mig mitt upp i planteringsfasen med jord och krukor utspridda över hela golvet, men min dotter tyckte att det var kul att kunna plocka tomatgodis direkt från fönstret utan att missa ett sekund av Bollibompa.

Nu bor vi inte i lägenhet längre och lycka är verkligen att ha eget växthus och ett stort soligt tomt på landet! Men det är kul att läsa Parkettodlarn, en blogg skriven av en annan inbiten inomhus odlare.

Men hur matar man alla de här grönsakerna i en parkettodling? Här diskuterer hon det — och har kommit fram till att bokashi är nog en bra lösning till och med för en ”indoor gardener”! (Läs bloggen här)

Härligt och inspirerande!

3 reaktioner på ”Inomhus odling”

  1. Jag har läst på lite om odling och har lärt mig att det går bra att odla inomhus bara det finns mycket ljus av rätt kvalité.
    Tomater är lättskötta, och bara man binder upp dem, vattnar och ger dem växtnäring, så växer de bra och ger många tomater.
    Om det är extremt varmt ska man vattna tomatplantorna på morgonen, så är det mindre risk att tomaterna spricker, vilket kan hända om man vattnar dem när det är som varmast. Kul att din dotter tycker att det är kul och odla hemma. Det gör min dotter också. Lycka till!

  2. Jag måste säga att jag var rätt förvånad att det går att odla inomhus, bara man vill. Men ibland blir det bra och ibland inte fullt så bra men mina inomhusodlingar…oftast är jag lite lat av mig nu förtiden och bara väntar tills det går att odla utomhus eller i växthuset. Men visst är det gott med lite grönt mitt på vintern? Favoriten så här års är nog solrosskott i köksfönstret. Bara att sträcka fram saxen och pimpa middagen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.