Kål + bokashi = sant

Det är första året jag odlar kål. Jag började med att låta mina plantor nästan torka ut i tunneln (inte med mening förstås!). Och hade alltså litet hopp om att dessa krävande plantor skulle klara sig.

Jag planterade ut dom i min bästa pallkrage där jag grävt ner bokashi i flera år, där jag odlade ärtor förra året, och för att ge dom ännu större chans grävde jag innan planteringen ner två kranhinkar med färdigjäst bokashi. Det såg ut så här:

Åh vad ynkliga dom små kålplantorna såg ut när dom äntligen fick komma ut… Detta var den 13 maj:

Efter 10 dagar:

Och nu, efter 1,5 månad (utan gödsling):

Häftigt, eller hur!

Det jag lärt mig till nästa kålplantering är att inte sätta plantorna så tätt, att allt som jag sätter bredvid (sallat, dill, morot) kommer att bli antingen utträngt eller fullständigt överskuggat… Och att göra precis så med jorden som jag gjort! Proppa i bokashi!! 😊

Hur gör du med din kål? Vad samplanterar du med? Hur gödslar du?

/Malin

2 reaktioner på ”Kål + bokashi = sant”

  1. Vilken kål! Jag har aldrig odlat kål, men nu blev jag faktiskt sugen.
    Ja, det är fantastiskt vilken fart det blir i grejerna när det finns lite Bokashi i botten. Jag har aldrig fått så mycket grönsaker som efter jag började med Bokashikompostering, inte mina föräldrar heller.. Mamma är här och tigger lake lite stup i kvarten och hennes salladsbädd är helt otrolig i år!

  2. Haha en lakvatten-tiggande mamma, det var ju roligt! Vad fint att höra att allt funkar för dig, heja på dig Veronica!
    /Jenny

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.