Och nu de goda nyheterna…

Foto: www.whatsorganic.org

Sakta men säkert kryper vi fram. Lantbruk blir alltmer ekologisk! Och en fjärdedel av den ekologiska odlade areal i världen finns faktisk i Europa. Österrike och Schweiz har det störst satsning jämfört med hur stort deres länder är, jag vet inte hur det står till för Sverige men ska kolla upp det. Men goda nyheter är det väl!

Ekolantbruk i Sverige  skriver om trenden:

Ekologiskt lantbruk fortsätter sin starka tillväxt världen över och starkast är ökningen i Latinamerika och Afrika. Med sina vidsträckta betesarealer fortsätter Australien att leda ligan arealmässigt med 12 miljoner ekologiska hektar följt av Argentina med 2,8 miljoner ha och Brasilien med 1,8. Europa har en fjärdedel av världens ekologiskt odlade areal, tätt följd av Latinamerika som har 19,9 procent. Räknat i procent av nationell jordbruksareal leder alpregionen med Österrike på 13,4 % certifierad ekologisk odling och Schweiz på 11 %. Det globala marknadsvärdet för ekologiska produkter nådde 2007 ett värde av 46 miljarder US dollar.

Statistiken finns i sin helhet i The World of Organic Agriculture”  www.organic-world.net. Den årliga statistiksamlingdet är gjort av den ekologiska samarbetsorganisationen IFOAM.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.