Ännu ett sop rekord…

Foto: www.abb.com

 …och kanske inte en att vara särskilt stolt över.

Nu har de räknat färdigt hur mycket man slängde ifjol i Göteborg och det blev rekord. 453 000 ton sopor. Vilket var 9 000 ton mer än förra året.

Det ända ljuset  i mörkret är dock att högen blev betydligt mindre under hösten. Finanskrisen gjorde att vi köpte mindre och slände mindre. Fascinerande att kopplingen blev så påtagligt, att sopen är en riktig ekonomibarometer.

Men det blev nytt rekord ändå. Tänk hur mycket värre det kunde har varit. Och vad har vi att se fram emot när konjunkturen vänder? Är det något att se fram emot?

Göteborgs-Posten skriver:

Förra året brändes 453 000 ton sopor i Sävenäs, 9000 ton mer än året innan. Soporna levererades från de elva ägarkommunerna och olika verksamheter i Göteborgsregionen. Fyllda soprum och tunnor gav välfyllda sopbilar under första halvan av året, men under hösten slängdes inte lika mycket. Enligt Christian Kallerdahl, tf kommunikationschef vid Renova, märker de tydligt när folk slutar köpa nytt. Det blir inte lika mycket emballage och slängda saker. Avfallsmängderna räckte dock till nya rekord.

Kom igen nu. Hälften av det vi slänger är mat. Och då är Bokashi en bra början.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.